Utséende

Vad är det som gör att vi vill se ut på ett visst sätt?
Jag kollade på uppdrag granskning på svtplay igår där de tog upp den stora trenden som har kommit att förstora läpparna med Filler och botox och vilka komplikationer det kan bli om det inte görs på rätt sätt.
Jag blir mörkrädd när en tjej säger att det börjar bli lika vanligt som att köpa smink.
Ibland tänker jag att jag ska sluta sminka mig för att jag inte vill bli lurad av medias ideal. Det är dom som bestämmer hur vi ska se ut. De utnyttjar våran osäkerhet för att kunna sälja deras produkter och övertalar oss med bilder på stan och reklamfilmer på tv SÅ HÄR SKA DU SE UT.

* Inget hår på benen eller under armarna säger Venus, hur skulle de annars kunna sälja sina rakprodukter om alla kvinnor gick omkring håriga.

*Bli en stjärna, bli sexig och få lika långa ögonfransar som kändisarna säger Max factor. Klart dom kör på den där kändisgrejen, hur skulle de annars sälja färg till ögonen.

*Så här blir du smal, du vill väl inte vara fet beach 2011, säger de flesta dagstidningar. Ja oj vad tidningarna säljer så fort det står ett bantningstips, för de vet att det är dom som har skapat det idealet och det vill de fortsätta med.

*Sluta göra skönhetsingrepp säger Olay som gör reklam för hur man ska se ung ut hela livet och säger att man ska använda sina antiåldrandekrämer istället.

*Bli av med rynkorna på lunchen som de skriver om på Sofiesmode när de i stort sätt gör reklam för fillers. Som att det var en helt vanlig grej, undrar hur mycket pengar de har fått från fillers för att säga det?

*Bloggarna är tydlgen också en stor bov i varför folk börjar göra allt fler läppförstorningar. Det kan vara tex på kissies blogg där hon skriver att den här kliniken är as bra, säg mitt namn när ni går dit så får ni 10 procent rabatt.

Vi människor funkar tydligen så, vi måste se ut som alla andra. Även fast jag är medveten om medias ideal så blir jag ändå påverkad. Jag börjar tänka jaha oj det är fel att åldras och går och kollar i spegeln efter rynkor, men sen försöker jag genast skaka på huvudet och påminna mig själv varför jag blev påverkad.
Jag vill inte vara någon viktigpetter som säger vad ni ska göra för val. Det ända jag vill är att påminna mig själv och andra att media har en stor makt över oss och det kan vara värt att tänka på när man oroar sig och kollar kritiskt  på sitt utséende.
Kolla gärna på mina länkar så får ni se hur töntigt det blir när man ser alla reklamers rödatråd i idealets stora makt.

9 kommentarer:

 1. Tack för ditt stöd elin! <3

  SvaraRadera
 2. Bland det bästa jag läst på bra länge! Upp med det på facebook NU!

  SvaraRadera
 3. oj tack Svante, vilken komplimang!

  SvaraRadera
 4. Ja verkligen väl talat!

  SvaraRadera
 5. åh tack Emma! va glad jag blir!

  SvaraRadera
 6. otroligt välformulerat för de som inte är insatta! Sprid detta!

  SvaraRadera
 7. Ja det är ju dom jag vill nå! tack fina Sara! woohoo :)

  SvaraRadera
 8. Jättebra skrivet~ verkligen en tankeställare.

  SvaraRadera