Mediakändis


Jaha då var man med på tv. Ha ha blev så full i skratt när min vän hittade en bild på mig i programmet Agenda i svt. Bilden är bakom Fredrik Reinfeldt då han pratar om arbetslöshet. Den bilden togs när jag var i Stockholm och demonstrerade mot dåliga arbetsvilkor för unga. Då bla Svante hade varit med i dokument inifrån där han berättade hur det var att jobba på lidl och tillsammans med andra ungdomar dela dom med sig av sina erfarenheter från olika arbetsplatser. En tjej från Västerås fick städa toaletten med en tandborste som straff, det är därför vi håller i tandborstar som en symbol. När vi kom utanför riksdagen stod det massa olika slags medier och väntade på oss från radio, tidningar och tv. Jag såg tyvärr inte så engagerad ut på bilden och det ser ut som jag tycker det är kul att det är dåliga arbetsvilkor :) Det var en konstig men rolig dag.
Efteråt kom Gustav Fridolin och höll tal inför alla och efteråt frågade han oss om vi ville följa med in i Riksdagen och fika. Så vi fick följa med in på en privatvisning där inne och sen satt vi i Miljöpartiets fikarum och diskuterade, han sa att vi måste höras där ute utanför Riksdagen väggar annars står det still där inne.
Man har tydligen mer makt än vad man tror, den här bilden visades i metro, DN, radio och slutligen ett halvår senare i svt bakom stadsministern. Så förhoppningsvis har det påverkat någon.
Tänk på det ni :)

11 kommentarer:

 1. Men shit vad kul!!! Haha, så jävla bra att det visas bakom stadsministern också! Men du, den där har bilden visats åtminstone 1 gång till på TV vet jag... jag trodde jag berättade det för dig, eller så var det Svante, men att det var någon debatt eller liknande där de hade den där bilden som bakgrund vid ett tillfälle på en stor skärm. Spontankollade på TV, råkade gå någon dag. Önskar att jag kom ihåg vilket program!

  SvaraRadera
 2. Men vafan så illa jag formulerar mig... hoppas det går att förstå ändå! :P

  SvaraRadera
 3. Nej jag förstod precis :) haha skoj!

  SvaraRadera
 4. Som ökänt medialuder vill jag bara säga: Den här stan är bara stor nog åt en av oss.

  SvaraRadera
 5. Vilken bra grej!! :) Mer sånt!

  SvaraRadera
 6. Haha! Kul att det blev ett blogginlägg av det hela! Ett mycket inspirerande sådant, också! Fy vad sjukt med tandborstgrejen! Googlade och hittade en artikel om henne (Det bär emot att hänvisa folk till expressen, men vad ska man göra i brist på alternativ). Föga förvånande var det McDonalds hon jobbade åt. Helt otroligt hur kreativa folk kan vara när det gäller att förnedra sina med medmänniskor. På tal om McDonalds - snart är det den 16 Oktober!

  SvaraRadera
 7. vad händer den 16 oktober? :)

  SvaraRadera
 8. Tryck på länken! (Du har inställningar som gör att man inte kan se länkar i texten) Det är World Food Day, men sedan nästan trettio år är det även "International Day of Action Against McDonalds!

  SvaraRadera