Startar ett fotbollslag för tjejer

Idag har jag haft möte med en vän då vi vill starta ett fotbollslag tillsammans. Vi fikade länge där vi klurade och spånade och tillslut kom vi fram till att det ska bli ett fotbollslag för tjejer. Vi vill ha med eldsjälar där vi kan peppa varandra att vi är bra på det vi gör även fast vi har olika erfarenheter av sport och blir starka tillsammans. YES WE CAN, det kommer bli as skoj! Hoppas att vi får tag på tillräckligt med tjejer, annars så är det inte fyskam med ett blandat lag. Woohooo vad pepp jag blir!!

Jag vill ta upp målandet igen



Här är en gammal målning som jag gjorde 2008. När jag gick på konstskola så målade jag väldigt mycket, det kändes som det var en test period. Jag känner mig inte alls lika säker på att måla som jag gör när jag tecknar, så då det blir oftast många olika resultat. Jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken stil jag vill ha, men vem säger att man behöver ha en stil. I sommar ska jag i alla fall ta upp målandet då ska jag stå ute på min balkong och inspireras av de här konstnärerna
Basquiat, Frida Kalo, Egon Schiele, Marie Fahlstrand, Lena Cronqvist
Hercules and love affair - Blind

Lax i cocosmjölk

Idag freestyla jag i köket och kom på ett nytt recept. Jag gillar att ha mycket i kylskåpet, det gör mig kreativ och den här maträtten blev riktigt riktig god. Det kan dock skilja på smaken beroende på vilken cocosmjölk man har i. Jag hade euroshoper och den smaka knappt ingen kokos alls. Då är det nog bättre med grädde. Obs! ingredienserna är på ett ungefär eftersom jag aldrig måttar.

Ingredienser:
1 gulök
3 vitlöksklyftor
1 halv burk hela tomater
1 burk cocosmjölk eller vispgrädde
1 halv dl turkisk yoghurt
3 Laxfiléer
1 tärning fiskbuljong
1 tärning grönsaksbuljong
organo
timjan
svartpeppar
salt

Hacka gul- och vitlöken, stek den hackade löken i en gryta tills den bli lite brynt. Häll i en halv burk hela tomater och en burk cocosmjölk eller 3 dl vispgrädde. Skär 3-4 fisk filéer i bitar och lägg ner dem i grytan, låt det koka på svag värme. Ta i en halv dl turkisk yoghurt och lägg därefter i grönsaks- och fiskbuljongen. Krydda med svartpeppar, salt, timjan och organo efter smak.Servera med pasta till.
Smaskig måldtid!
Pj harvey - Let England shake

Positiv Närking


Här har ni en riktig positiv Närking. Jag pratade med den här mannen i telefonen här om dagen och som vanligt får man världens positiva energi från honom.  Det är häftigt hur vissa människor är så godhjärtade och genom sitt fina sätt att vara kan göra en hel och alldeles sprallig. Min fina vän Mossan.
Vi jobbade en gång på ett dammigt klädeslager och även fast det var ett ganska monotont arbete så var det en av dom bästa jobb jag har haft eftersom vi hade så roligt ihop. Vi spelade hög musik och dansade medan vi packade och sorterade kläder. Det var en tanke som slog mig idag, jag behöver inte tjäna så mycket pengar, bara jag har ett arbete med fina kollegor.
Lyssna på Mossans låt med deras band BLOOD, så får ni höra hur go han är.
Agnes Obel - Falling, catching

Nudisten av My Sandström



HÄR kommer ett tips på en kortfilm som finns för tillfället på svtplay. jag gilla den starkt, Vill bara se mer av den ensvisa Kerstin Persson. Säg gärna vad ni tyckte om filmen.
Major lazer - Hold the line

Filippa på besök

Igår kväll träffade jag Filippa som var och hälsade på, hon gick i min klass förra året men hoppade av. Numera bor hon 70 mil ifrån mig och det var så himla mysigt att få träffa henne igen även fast det blev en kort visit.
Roos Jonker - Mmmmm

Sommarvärme i mars

Oj oj oj vad skönt det är, jag sitter i bara linnet på min balkong. Det är sommarvärme och en fjäril landade precis bredvid mig på räcket. Jag dricker en varm klunk te och ser all snö som fortfarande ligger kvar. Folk går förbi med vinterjackor, de tror nog att jag är galen som sitter med bara ett linne. Tänk när det blir så här varmt överallt. Wiiiii picknick.
Mustard pimp - Oh la la satan

Husmorsfarbror



Det är så kul att rita, jag har alltid med mig penna och block när jag går någonstans, det känns som att jag bär runt på en trygghet. Varsågod här får ni se min husmorsfarbror som är ritade med promarkerpennor.
Ack värmland du sköna

Mitt hem







Välkomna in i mitt vardagsrum, här spelas det oftast hög musik. Jag gillar mycket färger och har fullt med teckningar på väggarna. Jag gillar också att ha mycket folk på besök, därav två soffor. Det är viktigt för mig att ha ett kreativt hem, jag har försökt ett flertal gånger att göra ett skrivbord där jag har allt pyssel. Men det har i alla fall slutat med att jag sätter mig i min sängsoffa (bilden längst upp till vänster) med ett ritblock i knät. Orgeln är också en viktig del i mitt rum, just nu spelar jag Ack Värmland du sköna. Mycket fin låt.