Lax i cocosmjölk

Idag freestyla jag i köket och kom på ett nytt recept. Jag gillar att ha mycket i kylskåpet, det gör mig kreativ och den här maträtten blev riktigt riktig god. Det kan dock skilja på smaken beroende på vilken cocosmjölk man har i. Jag hade euroshoper och den smaka knappt ingen kokos alls. Då är det nog bättre med grädde. Obs! ingredienserna är på ett ungefär eftersom jag aldrig måttar.

Ingredienser:
1 gulök
3 vitlöksklyftor
1 halv burk hela tomater
1 burk cocosmjölk eller vispgrädde
1 halv dl turkisk yoghurt
3 Laxfiléer
1 tärning fiskbuljong
1 tärning grönsaksbuljong
organo
timjan
svartpeppar
salt

Hacka gul- och vitlöken, stek den hackade löken i en gryta tills den bli lite brynt. Häll i en halv burk hela tomater och en burk cocosmjölk eller 3 dl vispgrädde. Skär 3-4 fisk filéer i bitar och lägg ner dem i grytan, låt det koka på svag värme. Ta i en halv dl turkisk yoghurt och lägg därefter i grönsaks- och fiskbuljongen. Krydda med svartpeppar, salt, timjan och organo efter smak.Servera med pasta till.
Smaskig måldtid!

3 kommentarer:

  1. vad modig du är som höftar och testar! Det är nog det bästa sättet att ha skoj i köket tror jag! KRAM

    SvaraRadera
  2. ja det är faktiskt jätte mysigt att laga mat på det sättet. Kul att testa nya grejer

    SvaraRadera
  3. Vad gott det låter. Blir till att prova i helgen :) Jag använder inte heller mått, kör på känsla och smak.

    Maria Turtles

    SvaraRadera