Ålderdomshemmet

Jag har gjort en Stripserie som heter Ålderdomshemmet, här är två av tio stycken jag gjorde förra våren. Förhoppningsvis kommer det fler.
Jag har i flera år jobbat som städvikarie på ett ålderdomshem, det är därifrån jag har fått mycket inspiration då jag hela tiden fick kontakt med de boende.
 I början när jag jobbade där tyckte jag det mest var misär och att det var förfärligt att stänga in förvirrade gamla människor i en byggnad. De flesta var dementa och till en början tyckte jag det var obehagligt när de följde efter eller höll fast mig medan de gjorde konstiga ljud. Men efter ett tag försvann rädslan och jag började få en varm känsla av de gamla när de blev glada av att se mig varje dag och att man faktiskt kunde göra deras dag med att bara ge ett glatt godag! Dom var busiga samtidigt som de var visa och jag fick ofta mig ett gott skratt, som gjorde det lite lättare att stå ut att städa deras 80 toaletter om dagen. Jag började förstå det fina med att de  fick bo tillsammans och många var faktiskt ganska nöjda. Så jag vill lyfta fram både de tragiska och sorgsna känslorna men också de komiska. Ibland behöver inte serier vara roliga, det kan bara vara en tanke, eller bara en känsla.
Eftersom jag har sekretess så pekar jag inte ut någon speciell och hittar på deras namn, för de var trots allt mina jobbarkompisar och de lever kvar i mitt hjärta än.

6 kommentarer:

 1. Fint inlägg :-) Du är en sådan härlig prick Sabina!

  SvaraRadera
 2. Lotta Winroth13 april 2011 22:10

  Vill se meeer! Snälla visa...!

  SvaraRadera
 3. ÅÅÅÅh fin fina Emma! jag tycker det är jätte fint att läsa om dina intressanta tankar! Jag kommer till Närke nästa vecka! ska vi ses då? kram

  SvaraRadera
 4. Åh vad kul Lotta!! ja jag ska visa mer! funderar att göra fanzin till SPX :)

  SvaraRadera
 5. Tycker den var klockren! Och ett fint inlägg :) Mer serier och teckningar!

  SvaraRadera
 6. JA det vill jag gärna göra, träffas alltså!!

  SvaraRadera