Korvstroganoff med äpple och persilja

Idag är jag sjuk och vem kommer inte då, jo världens bästa Svante med massa goda matvaror.Jag kunde inget annat än att bjuda honom på middag. Han sa att det var gott med äpple i stroganoff så jag började freestyla med råvarorna som vanligt, här får ni det ungefärliga receptet.


Korvstroganoff med äpple och persilja
3-4 portioner

1 halv falukorv (eller 4 Quornfiléer)
1 gullök
2 äpplen
1 vitlök
1,5 burk hela tomater
1 dl vispgrädde
1 dl tomatpuré
1/4 kruka persilja
svartpeppar
salt

Hacka lök, äpple och skär upp falukorven i lagom stora bitar, sen steker du allt tillsammans i stekpannan tills det har blivit lite färg på allt. Krydda med svartpeppar och salt. Häll på de hela tomaterna i burk och dela  dem i pannan. Efter de skvätter du i lite vispgrädde som gör en mildare smak när det lätt kan bli syrligt av tomaterna och äpplena. Sen har du i tomatpurén som ger ännu mer smak. Till sist strör du över lite persilja och smakar av med salt och peppar. Serveras gärna till ris eller pasta.
Hoppas det ska smaka!

3 kommentarer:

  1. åhno, inte vara sjuk snutt! krya på dig, bums! <3

    SvaraRadera
  2. Det var en synnerligen utsökt korv stroganoff, i ett synnerligen utsökt sällskap!

    SvaraRadera