Mediakändis


Jaha då var man med på tv. Ha ha blev så full i skratt när min vän hittade en bild på mig i programmet Agenda i svt. Bilden är bakom Fredrik Reinfeldt då han pratar om arbetslöshet. Den bilden togs när jag var i Stockholm och demonstrerade mot dåliga arbetsvilkor för unga. Då bla Svante hade varit med i dokument inifrån där han berättade hur det var att jobba på lidl och tillsammans med andra ungdomar dela dom med sig av sina erfarenheter från olika arbetsplatser. En tjej från Västerås fick städa toaletten med en tandborste som straff, det är därför vi håller i tandborstar som en symbol. När vi kom utanför riksdagen stod det massa olika slags medier och väntade på oss från radio, tidningar och tv. Jag såg tyvärr inte så engagerad ut på bilden och det ser ut som jag tycker det är kul att det är dåliga arbetsvilkor :) Det var en konstig men rolig dag.
Efteråt kom Gustav Fridolin och höll tal inför alla och efteråt frågade han oss om vi ville följa med in i Riksdagen och fika. Så vi fick följa med in på en privatvisning där inne och sen satt vi i Miljöpartiets fikarum och diskuterade, han sa att vi måste höras där ute utanför Riksdagen väggar annars står det still där inne.
Man har tydligen mer makt än vad man tror, den här bilden visades i metro, DN, radio och slutligen ett halvår senare i svt bakom stadsministern. Så förhoppningsvis har det påverkat någon.
Tänk på det ni :)

Barnbok



För ett år sen så hade vi en barnbokskurs i skolan med illustratören Gunna Grähs som var våran gästlärare. Hon var den sötaste gumman som levererade världen energi till oss, kan nog säga att det var bland den roligaste kursen jag har haft. Vi fick välja mellan tre manus som vi skulle illustrera till. Jag ville göra så grafiskt som möjligt så jag gjorde bla de här uppslagen.
Om ni vill se vem den där fantastiska Gunna Grähs är så kan ni titta på youtubklippet HÄR. Gör det, ni kommer smälta, hon har mycket bra att säga <3

Hoj hoj

Teckning som jag gjorde första dagen i skolan i väntan på något nytt. Igår färglade jag den i photoshop.  Hon blev för go!

Porträtt på Christoffer

Härom dagen ritade jag av Christoffer, jag började med ögonen och ögonbrynen och trodde jag var helt ute och cyklade. Men nu i efterhand blev jag nöjd. Man ser vem det är, jag tog med en gammal profilbild så ni får se hur han ser ut i verkligheten. Det är så kul att rita av folk, måste göra det oftare.

Testade en ny teknik

Igår var jag på ett café med vänner för att umgås och teckna ihop. Jag testade nya tekniker för att utvecklas. I den här teckningen började jag med svaga färger med mina promarker pennor. Dom är transperanta och det är schysst om man vill  få fram former genom att måla på ett extra lager där det ska vara mörkare. Jag tänkte att jag skulle göra en linjelös teckning. Men det blev tillslut linjer ändå för jag kan inte komma från tydliga kontraster. Men är glad att jag kom på ett nytt sätt att arbeta på.

Finfint besök




Goa Linnea kom hem till mig igår, jag bjöd på mat och det slutade i en kreativ kväll. Supermys! Hon är klok den där bruden. Linnea ritade av mig och jag målade fritt med svart akryl utblandat med vatten.  Om det inte hade varit för tiden så hade vi suttit ett bra tag till. De e la för härligt med kreativa människor

Seg gubbe

Ur min kommande serie med sega gubbar.

Surt Äpple

I´m back

Hej hörni! nu är jag tillbaka. Det har varit massa saker som har stått ivägen för min blogg och det har inte blivit bättre av att jag inte har haft internet på ett tag hemma, men idag fick jag tillbaka det så nu funkar det igen. Det kommer innebära att jag kommer lägga upp massa nya illustrationer och foton. VÄLKOMNA!
Ja just! mustaschen by the way, det är från nollningen i min nya skola. Men jag var lycklig den dagen för jag har alltid velat ha mustasch för en dag, så jag behöll den på när jag skulle gå in på max å köpa hamburgare...Folk kolla konstigt.. förstår inte varför....Jag är ju för jävla snygg i den.