Nu ska jag träffa Moa

Jag valde denna bild på Moa för jag tycker hon är lite femme fatale på den här bilden. I kväll ska jag på maskerad då det är just det temat, vi får se vad jag hittar på för outfit.
Nu ska jag iväg och träffa Moa och hennes kille Hannes, de är i stan och shoppar. Jag tar med mig filten för Moa skulle köpa bullar som vi ska smaska på i sola vid den rinnande forsa! MYS!

Hargebaden






Här började min semestervecka innan påskhelgen. Jag och mina päron skulle ner till Jönköping och jag tjatade som ett barn om vi inte kunde stanna lite vid min favoritstrand efter vägen. De tyckte det var en ganska bra idé och det blev inte värre av att möta värmen från solen när vi gick ur bilen. Det var sommarkänslor när vi såg den ljusbeiga stranden som mötte det genomskinliga glittrande vattnet. Hargebaden heter stället och ligger i Vättern, det är fantastiskt fin strand särskilt på våren när det knappt är några där så tidigt.
Jag bara älskart!

Börjar bli hundkär

Igår stötte jag på Hanna helt random inne i stan och fick följa med till hennes lägenhet. Det är mitt ex syster och har följt henne sen hon var elva, vi har haft mycket skoj ihop så det var roligt att få träffa henne och se hur hon hade det. Nu är hon frisör på sin salong som hon har startat upp, Fåfäng heter den. Hon har den busigaste och sötaste hundvalpen Levis, jag kunde inte motstå att knäppa massa kort. Det var gulligt att Hannas hårfärg var exakt samma som honom.
Jag tror jag börjar bli lite hundsugen minsann. Från att bli rädd och ställa sig på en stol och skrika till att få tårar av glädje när man ser en hund är en härlig skillnad. Jag säger bara det, rädslor och fobier går att bota håll ut alla hundrädda det är helt klart värt det.

Kärt möte




Jag har haft en hejdundrans trevlig vistelse i Närke. Igår hade jag en social dag från morgon till kväll då jag åkte till Örebro för att hälsa på lite kompisar. Jag träffade bla de här fina människorna, Emma och Emma, JaA herrejöses vilka fina själar de är. Vi började med att äta buffé på stadsträdgården, helt plötsligt började det komma ett högt skränande ljud i högtalarna med fejk-fiskmås-ljud. Det var tydligen för att hålla bort fiskmåsarna från uteserveringen. Det fungerade ibland, men vid ett tillfälle så lockade det mer än vad det skrämde. Efter det satt vi och mös ute i stadsparken där vi tjoa å snackade, det känns så fint när folk är på samma nivå och förstår en.

Diakonissan

Den här kvinnan har jag nästan sett i verkligheten, eller jag kanske har överdrivit hennes dubbelhaka en gnutta men man kan säga att jag blev inspirerad av hennes utseende. Jag tror hon var diakonissa och sjöng i kör.

I höjden av Påsk helgen

Jag provar att lägga in ett tidsinlägg. För när ni läser det här är jag i en sommarstuga i Jönköping där det inte finns något internet, så då ska jag passa på att teckna på mina serier när jag inte kan göra så mycket annat än att rita. Det ä en sådan fin miljö med utsikt över hela staden, det kan inte bli mer rogivande än så, plus att det ska bli fint väder hela helgen, så shortsen är nedpackade. Hej frisk luft, hej gröna gräset, hej altanen, hej utsikten, hej pappret jag ska rita på!! GLAD PÅSK

Fint återseende

Min första dag i mitt hemlandskap började bra, jag bestämde mig för att hälsa på mina gamla goa grannar som jag flyttade ifrån för två år sedan.Vi bodde mitt emot varandra i ett hyreshus i fyra år, det var ett litet hus med sex lägenheter. Mysigt var det för så fort det var någon som skulle grilla så frågade man alltid grannarna om de ville vara med och så brukade vi ofta hänga i våran trädgård och tjöta. Grilla gjorde vi förresten året runt även fast det var snöstorm. Jag kan verkligen sakna den gemenskapen vi hade i vårat hus och det kändes tryggt att man kände alla grannarna. Men det är skönt att vi alla har gått vidare. Jag flyttade till en annan stad och dom flyttade in i ett hus i grannkommunen. Idag grillade vi som på den gamla goa tiden och satt på deras fina altan hela dagen och oj vilket fint hus de hade köpt. Jag fick en sådan fin energi av dom och jag kände hur mycket jag hade saknat dom.


Jag vs Bläckvard

Det här är min fulaste grimas tror jag haha och en gång var det någon som sa att jag var lik Bläckvard när jag grimasera så. Jag tyckte det var en ganska bra liknelse haha.

Serier tar tid

Att göra serier tar väldigt lång tid har jag kommit på. Det är som att göra en film på ett papper. Först ska du ha en idé, efter det ska du skriva ett manus, och så är det bra att göra ett bildmanus till det. Sen ska det helst vara så dramaturgiskt som möjligt eller att man kan se en röd tråd genom hela serien. Man måste bestämma layout. Skissa upp rutor och karaktärer med blyerts, sen är det dags att tuscha. Det kan du gör ovanpå skissen eller lägga ett papper ovanpå och sedan tuscha med ett ljusbord under. Det är som sagt en jäkla process som är väldigt tidskrävande och inte så spontant, som jag kan ha väldiga problem med eftersom jag oftast aldrig planerar när jag ritar. I kväll gjorde jag klart ett A3 till en arbetsprov som ska skickas i morgon. Den sidan tog mig ca 10 timmar att göra om man räknar med tankeprocessen som är det viktigaste egentligen. Pjuh, men man blir riktigt nöjd när den är klar. Önskade att jag kunde visa, men det får bli lite senare när arbetsprovshetsen är nerlagd. Nu ska jag göra en uppgift till där jag ska göra en logga till ett företag och en annons för det företaget. Den ska vara klar i morgon (ja jag vet att jag är ute i sen tid men såg den skolan för en vecka sedan så det är svårt att hinna i tid då).  Åh vad jag längtar tills fredag kväll då jag får pusta ut några dagar. Men på måndag är det nya skolor som väntar på mina arbetsprover.

Ålderdomshemmet

Jag har gjort en Stripserie som heter Ålderdomshemmet, här är två av tio stycken jag gjorde förra våren. Förhoppningsvis kommer det fler.
Jag har i flera år jobbat som städvikarie på ett ålderdomshem, det är därifrån jag har fått mycket inspiration då jag hela tiden fick kontakt med de boende.
 I början när jag jobbade där tyckte jag det mest var misär och att det var förfärligt att stänga in förvirrade gamla människor i en byggnad. De flesta var dementa och till en början tyckte jag det var obehagligt när de följde efter eller höll fast mig medan de gjorde konstiga ljud. Men efter ett tag försvann rädslan och jag började få en varm känsla av de gamla när de blev glada av att se mig varje dag och att man faktiskt kunde göra deras dag med att bara ge ett glatt godag! Dom var busiga samtidigt som de var visa och jag fick ofta mig ett gott skratt, som gjorde det lite lättare att stå ut att städa deras 80 toaletter om dagen. Jag började förstå det fina med att de  fick bo tillsammans och många var faktiskt ganska nöjda. Så jag vill lyfta fram både de tragiska och sorgsna känslorna men också de komiska. Ibland behöver inte serier vara roliga, det kan bara vara en tanke, eller bara en känsla.
Eftersom jag har sekretess så pekar jag inte ut någon speciell och hittar på deras namn, för de var trots allt mina jobbarkompisar och de lever kvar i mitt hjärta än.

Snart är det sommar

En nöjd tjej som gör en liten besvärad min när hon doppar foten i det iskalla vattnet. Men om jag minns rätt var jag tvunget att hoppa i efter ett tag i alla fall eftersom det var för varmt i luften. Det här var sommaren 2009, snart är det sommaren 2011.

De tre önskningarna

"De tre önskningarna" hette en saga som vi gjorde en illustration till i skolan.

Högvarv

Nu brinner det i knutarna. Höj vad det går, min hjärna springer maraton där uppe i skallen där den hoppar över hinder och letar sig fram i olika banor. Just nu håller jag på att söka massa olika skolor till hösten. Jag vill läsa till grafisk designer och då krävs det ansökningar som innehåller olika slags mycket uppgifter till alla skolor. Det kan vara allt från att göra en logga till ett ekologiskt företag till att göra en framsida på en guidebok i Paris. Sista dagen för att skicka in denna ansökan jag håller på med nu är torsdag, så vi får se om jag hinner. Det ända sättet att hålla sig lugn på är att ta en sak i taget och vara så effektiv som möjligt, här går det inte att tveka och ändra saker längre, de e bare att köre! Det som håller humöret uppe just nu är att jag verkligen vill det här och Jag ska fanimej lyckas! HOJ

Spring i benen

Nu ska jag ut och springa, ja ni hörde rätt jag ska ut och SPRINGA. Jag ska alltså hjälpa mig själv att motionera utan någon boll framför mig, inte ens någon danskoreografi som lurar att röra på mig. Nej den ända som kommer hjälpa mig på traven är min trofaste granne Elin som ska hjälpa mig på traven med trevligt sällskap. Men om jag känner oss rätt kommer vi nog hitta på någon studsandes-groddhopp-korsa-med-benen-springkoreografi för att ta oss frammåt. Vi får se hur det går, önska mig lycka till! Tjolahopp!

Eart Hour varje månad

Dom här bilderna är tagna på en Earth Hourkväll för ca två veckor sedan. Vi var hemma hos Dalyce där hon hade fyllt lägenheten med tända ljus. Mys faktorn blev hög när vi började spela instrument och sjöng tillsammans. Oj oj, fina människor, fin kväll, det här vill man ju göra minst en gång i månaden.

Fluortanten


Nu var det längesen jag var hos tandläkaren. Det börjar bli dags, men pengarna räcker inte till riktigt. Jag tycker det ska kosta lika mycket att gå till tandläkaren som det gör när man ska gå till doktorn. Det är ju också en kroppsdel, ingen ska behöva gå och ha ont i munnen. Jag får fortsätta ett tag till att tugga på fluortabletter. Tur att vi fick lära oss tidigt hur man motverkar hål i tänderna. Här har jag illustrerat "Fluortanten" som kom varje månad till våran skola i låg- och mellanstadiet.                      
Kapten Röd- Elden

Tvärt-om-leken

Har du känt att du har blivit bättre på saker när folk har pushat och berömt dig?

Ibland brukar jag leka tvärt-om-leken för att se saker från ett annat perspektiv.

Tänk om de flesta kvinnor hade makten
Tänk om det var mest kvinnor som var högt uppsatta på stora företag
Tänk om det var kvinnor som hade hand om de flesta humorprogrammen
Tänk om det var flest kvinnor i politiska debattprogram
Tänk om sporten skulle vara kvinnodominerad
Tänk om alla historieböcker skulle handla om kvinnor
Tänk om alla tjejer skulle vara hjälten i alla actionrullar
Tänk om det inte var utseendet som var fokus för kvinnor i media
Tänk om kvinnor fick högre lön även fast männen hade precis samma jobb
Tänk om statyerna i parken skulle vara stolta och historiska kvinnor


Hur skulle det vara? Jag bara undrar, skulle jag och andra tjejer ha lite bättre självförtroende och känna oss motiverade att klara av saker om vi hade fler förebilder?