Ny header

Som ni ser har jag fixat en ny header. Det var roligt med en förändring, men jag undrar, saknar ni den gamla? Jag har ju iaf tagit med den gamla i den nya. Jag gillar den gamla för den är så avskalad och jag visar min andra stil jag har med blyerts. Men den nya representerar mig mer men kanske blir lite rörigare till mina färgfotografier eller tar över mina illustrationer. Tror nog att jag blir nöjd så här för ett tag iaf, man kan ju alltid byta tillbaka om man tröttnar.

Skoluppgift- Moodboard

Det här är en skoluppgift jag gjorde i helgen. Vi skulle göra en Moodboard som är ett collage där man kan samspela foton, illustrationer eller text för att förmedla en ide och känsla. Vi skulle beskriva oss själva, men jag tyckte det var svårt att bestämma mig för vilka intressen jag skulle ta eller vilka humör. Så jag valde min skaparglädje. Men denna bild godkändes inte, så typiskt mig att jag alltid ska sticka ut och göra tvärt om. Den var för färdig sa min lärare, det är mer en illustration, då hon hade visat att moodboard oftast bara är foton som är ihopsatta som beskriver känslan. Jag kan hålla med om det till en viss del och ångrar lite att jag inte körde på mina första idéer. Men jag vet inte vad som hände, jag trodde nog att det var en ganska fri uppgift och då lekte jag på som vanligt. Men är nöjd med själva bilden och jag jag tycker man får en känsla och den känns verkligen som jag. Det kanske kan bli min nya header? eller vad tycker ni?

Skoluppgift- Intervju och foto

Här är en skoluppgift jag gjorde i början av terminen där man skulle göra en intervju och ha med ett porträtt av en klasskompis. Jag ville tänka annorlunda och funderade på hur jag skulle göra bilden intressantare än ett porträtt rakt framifrån. Vi skulle ställa 5 snabba frågor och då gjorde jag bilden därefter genom att visa svaren på lappar som Pontus håller i. Intervjun är ganska tråkig och har inte lagt så mycket tid på den men det var själva bilden som jag la krut på. Jag tog ett foto på en tom gräsyta sen klippte jag in fem Pontus i den med olika poser.

Personlig logga

Vi hade i uppgift att göra en personlig logga i skolan. Jag gjorde den här men är inte riktigt klar. Ska skriva mitt namn i tröjan men har inte kommit fram till vilket teckensnitt jag ska ha. Men blev nöjd med hur jag enkelt ritade av mig själv.

Självporträtt i illustrator



Jag har inte visat så mycket vad jag sysslar med om dagarna i min nya skola. Jag går ju Grafisk design och just nu lär vi oss programmet Illustrator. Det är jättekul men det tar sådan lång tid, jag är fortfarande inte färdig efter flera timmars arbete eftersom varje liten färgklick ska ligga i olika lager. Våran uppgift är att göra ett självporträtt. Jag vet inte vilken stil jag vill ha än så jag testar lite. Jag ritar ju alltid i 2D så jag tänkte försöka göra lite mer i 3D den här gången för att utveckla mig själv. Men nu får ni följa med i min process, vilken tycker ni om mest än så länge? Fortsättning följer.

Före och efter


Ni ser den översta bilden, det är oftast så mina illustrationer ser ut när jag har ritat den för hand direkt med en tuschpenna. och scannat in den i datorn. Sen trivs jag med att färglägga och beskära bilden i photoshop och vips får den mer liv. Men kan inte hjälpa att jag tycker det är en charm i orginalet när det är svartvitt!

Comic Royalemöte






Oj vad jag har ritat den senaste veckan, flera teckningar per dag. Det var nog efter förra helgen när jag träffade mina gamla klasskompisar från Serie och bildprogrammet. Jag skulle gå på ett möte med Serieföreningen Comic Royale där det var fest efteråt i en hyrd lokal. Innan jag åkte hemifrån tänkte jag att jag skulle ta med mitt ritblock ifall jag känner för att rita. När jag var framme så kikade jag in i lokalens fönster och där satt alla vid ett långbord. När jag kom in så hade alla tänkt som jag. Vi sätter oss ner och ritar lite. Det är så skönt att vara omgiven av människor som också älskar att rita. Så jag blev helt till mig efter det så nu kommer det komma många teckningar som jag ska färglägga och visa upp här fram över.

Gubbe med grön tröja

Blyertsteckning, tröjan är färglagd i photoshop. vet inte om jag gillar blandningen men kände att han blev så grå och trist utan färg.