Illustration

Det här är en gammal teckning som jag har färglagt idag i photoshop. Jag älskar hur smidigt det är att arbeta med illustrationer och foton i det programmet när man väl kan det. Men jag tycker nog ändå att det är roligare att färglägga förhand, det blir ett helt annat handarbete.

Gullig illustration

Nu var det ett tag sen jag visade någon illustration, så jag tänkte det var dags. Här bjuder jag på en gullig liten krabat. Jag gör oftast alltid lite småperversa teckningar, jag har så svårt att göra gulliga saker. Tycker det redan finns så mycket vackert och gulligt här i världen, så varför inte framhäva det vulgära? Den här illustrationen är bland mina gulligaste teckningar, och tänkte trycka den på en väska.
Visst är den söt :)

Lyckliga gatan


Kom så leker vi, jag börjar skjuta på dig.
Nu sköt jag dig och du dog, nu är det din tur.

Utséende

Vad är det som gör att vi vill se ut på ett visst sätt?
Jag kollade på uppdrag granskning på svtplay igår där de tog upp den stora trenden som har kommit att förstora läpparna med Filler och botox och vilka komplikationer det kan bli om det inte görs på rätt sätt.
Jag blir mörkrädd när en tjej säger att det börjar bli lika vanligt som att köpa smink.
Ibland tänker jag att jag ska sluta sminka mig för att jag inte vill bli lurad av medias ideal. Det är dom som bestämmer hur vi ska se ut. De utnyttjar våran osäkerhet för att kunna sälja deras produkter och övertalar oss med bilder på stan och reklamfilmer på tv SÅ HÄR SKA DU SE UT.

* Inget hår på benen eller under armarna säger Venus, hur skulle de annars kunna sälja sina rakprodukter om alla kvinnor gick omkring håriga.

*Bli en stjärna, bli sexig och få lika långa ögonfransar som kändisarna säger Max factor. Klart dom kör på den där kändisgrejen, hur skulle de annars sälja färg till ögonen.

*Så här blir du smal, du vill väl inte vara fet beach 2011, säger de flesta dagstidningar. Ja oj vad tidningarna säljer så fort det står ett bantningstips, för de vet att det är dom som har skapat det idealet och det vill de fortsätta med.

*Sluta göra skönhetsingrepp säger Olay som gör reklam för hur man ska se ung ut hela livet och säger att man ska använda sina antiåldrandekrämer istället.

*Bli av med rynkorna på lunchen som de skriver om på Sofiesmode när de i stort sätt gör reklam för fillers. Som att det var en helt vanlig grej, undrar hur mycket pengar de har fått från fillers för att säga det?

*Bloggarna är tydlgen också en stor bov i varför folk börjar göra allt fler läppförstorningar. Det kan vara tex på kissies blogg där hon skriver att den här kliniken är as bra, säg mitt namn när ni går dit så får ni 10 procent rabatt.

Vi människor funkar tydligen så, vi måste se ut som alla andra. Även fast jag är medveten om medias ideal så blir jag ändå påverkad. Jag börjar tänka jaha oj det är fel att åldras och går och kollar i spegeln efter rynkor, men sen försöker jag genast skaka på huvudet och påminna mig själv varför jag blev påverkad.
Jag vill inte vara någon viktigpetter som säger vad ni ska göra för val. Det ända jag vill är att påminna mig själv och andra att media har en stor makt över oss och det kan vara värt att tänka på när man oroar sig och kollar kritiskt  på sitt utséende.
Kolla gärna på mina länkar så får ni se hur töntigt det blir när man ser alla reklamers rödatråd i idealets stora makt.

Korvstroganoff med äpple och persilja

Idag är jag sjuk och vem kommer inte då, jo världens bästa Svante med massa goda matvaror.Jag kunde inget annat än att bjuda honom på middag. Han sa att det var gott med äpple i stroganoff så jag började freestyla med råvarorna som vanligt, här får ni det ungefärliga receptet.


Korvstroganoff med äpple och persilja
3-4 portioner

1 halv falukorv (eller 4 Quornfiléer)
1 gullök
2 äpplen
1 vitlök
1,5 burk hela tomater
1 dl vispgrädde
1 dl tomatpuré
1/4 kruka persilja
svartpeppar
salt

Hacka lök, äpple och skär upp falukorven i lagom stora bitar, sen steker du allt tillsammans i stekpannan tills det har blivit lite färg på allt. Krydda med svartpeppar och salt. Häll på de hela tomaterna i burk och dela  dem i pannan. Efter de skvätter du i lite vispgrädde som gör en mildare smak när det lätt kan bli syrligt av tomaterna och äpplena. Sen har du i tomatpurén som ger ännu mer smak. Till sist strör du över lite persilja och smakar av med salt och peppar. Serveras gärna till ris eller pasta.
Hoppas det ska smaka!

Innan föreställningen

Haha kolla vad cool jag såg ut innan dansföreställningen, Jag ska föreställa någon cool jazzfunkbrud med attityd :) så jävla najs var det att uppträda på teatern.
Elin har tagit foton på genrepet, ska se om jag får tag på dom bilderna så ni får se vilken fin lokal det var. Jag är så inne på dans just nu så jag funderar på att ta någon kurs i sommar, jag kommer fan inte klara mig annars. Herre min ge det här borde man göra på heltid.

Tragikomiskt

Hahaha jag höll på att skratta på mig när Reinfeldt helt plötsligt dök upp i tvrutan innan hockeyfinalen och passade på att göra reklam för sig i ett positivt sammanhang när han vet att det är många som kollar. Jaaa reinfeldt hejar också på Sverige! Undrar om han dyker upp igen om de förlorar. Det komiska var att han var med i min serie som jag gjorde förra året, kul att min serie blev till verklighet. Ja det är tragikomiskt minsann, tänk om han skulle dyka upp lite då och då och lägga sig i vad han tycker om tvprogrammen, det vore intressant, den nya grejen för politiker! undrar vilket program som skulle vara det populäraste att stödja.

Jag älskar att dansa

Hehe här bjuder jag på lite bilder från en uppvisning för några år sedan när jag dansade med min vän Ida. Jag har dansat i hela mitt liv, jag började när jag var fem och tog danslektioner i blandaddans som det hette då :) Alla hallsbergare vet hur man dansar studsa, studsa, dra och dra, dra och dra :) Sen dansade jag disko till jag var elva. Sen hade jag några år där jag blev mer intresserad av fotboll. När jag blev 16 så tog jag upp dansen igen det var mycket dans på gymnasiet också. Efter det har jag testat på, showdance, jazz, fridans, modern, street, ragga och nu den här terminen dansar jag i den fantastiska gruppen någonsin med min lärare Angelica, Jazzfunk heter dansen. Hon är så bra på att lära ut och peppa och engagerar sig så i oss och vi är bara sex stycken som dansar och då blir det en tight grupp. Om några timmar ska jag uppträda så jag håller på att göra mig i ordning. Skoj skoj ska det bli. Det ända som jag är nervös för är att när jag har haft mitt uppträdande med jazzfunken så ska jag byta om på en sekund för mitt andra uppträdande är direkt efteråt med Raggan. uj uj jag kommer inte hinna andas ut... men aja det går nog bra. För jag älskar att dansa!

Mitt favvoställe mitt i stan


Jag har ett favvoställe som ligger mitt inne i stan. Det ligger precis vid en fors där ljudet från den tar över alla andra ljud och det ger en lugnande effekt tillsammans med solen som gastar på gräsplätten som jag ligger på. Men ibland kan det bli lite för lugn effekt som tex igår när jag somnade på filten och vaknade i en pöl av dräggel. De här fotona är tagna dagen innan Valborg då Moa och Hannes hälsade på.

Sleten, men nöjd efter SPX i Stockholm

Tjoho vilken helg. Jag kom till Stockholm på fredag eftermiddagen och plockade upp mina grejer jag skulle sälja på Small press expo, en seriemässa som jag och mina klasskamrater åkte på. Numera kallas det också seriefestivalen. Det blir bara större och större för varje år då alla som som älskar serier träffas och de flesta serieförlag är där och säljer massa böcker. det är många ungdommar som är där och säljer sina fanzins (häfte mer serier). Jag sålde mitt fanzin "Nu är det tvime" och olika väskor med mina illustrationer på bla den som ni ser på bilden och affischer. Det var så kul att göra väskor, det ska jag verkligen fortsätta med. På kvällen gick jag på en invigningskonsert med Goran Kaifes som var hur bra som helst. Så himla mysig helg med bra människor. jag tog inte med mig min egna kamera så vi får se om jag får låna lite mer foton från folk så ni får se mera. Det översta fotot är taget av Lynn karlsson.

SPX


I morgon ska jag till SPX, det är en seriemässa som är i kulturhuset i Stockholm hela helgen. Jag har gjort lite t-shirts och väskor som  jag ska sälja, då bla denna illustration kommer vara med. Jag kommer även sälja min serie "Nu är det tvtime". Kom och hälsa på vett ja!