Testade paint


Hahah vilken fröjd att få måla i paint igen, det har jag inte gjort på tio år. (Har numera mac) Nu hade dom utvecklat ett penselverktyg så att det ser målat ut. Jag gjorde denna dregglande varelse, det blir lika fult som vanligt i det programmet.

Illustration

Tecknat med tuschpenna, färglagt och redigerat i photoshop.

Köttfärssås med blåmögelost och vittvin

Idag är jag lite förkyld och har mest suttit vid tv:n hela eftermiddagen. Det var fasligt mycket matprogram så jag blev bara hungrigare och hungrigare och inte hade jag orkat handla mat heller och när jag såg hur mycket gott dom lagade på tv så var tanken på att äta falukorv som jag har ätit en gång i veckan sen sommaren började blev det inte så spännande. och inte blev det bättre av att se att jag saknade alla grundmatvaror som mjölk,grädde,vitlök och gullök som jag nästan alltid har i min mat.
Men jag är supernöjd med mitt resultat! Har aldrig lagat något liknande och var först osäker på om alla ingredienser skulle passa ihop men OH va Gött dä blev! Här ska ni få receptet.

2 portioner
 Ingredienser:
Rapsolja

500 g Köttfärs helst nöt (eller quornfärs)
En halv purjolök
Bladspenat
Hela tomater på burk
Svarta bönor
En halvkruka färsk basilika
Ca 100 g Blåmögelost
Grönsaksbuljong
En skvätt vitt vin
Salt
Svartpeppar

Gör så här:
Fräs köttfärsen och purjolöken i olja. Lägg i lagom mycket bladspenat så det inte tar över. Häll i de hela tomaterna och de svarta bönorna och strö över den färska basilikan. Låt det koka ihop lite och lägg i några bitar blåmögelost. När osten har smält häll i en skvätt vitt vin och krydda med grönsaksbuljon, svartpeppar och salt. Låt det koka tills alkoholen är borta. Servera med pasta.
Må dina smaklökar njuta!

ålderdomshemmet

Varm potatissallad med Lax


Innehåll (2 portioner)
3 Laxfiléer
8 färkpotatis
Fetaost
Soltorkadetomater
en halv kruka basilika
Olivolja
Balsamvinäger
Svartpeppar
Örtsalt

Att göra
Koka färskpotatis, När den är klar, dela dom i lagom stora bitar och blanda i soltorkadetomater, fetaost, och klipp i basilikan. Efter det häll i olivoljan och balsamvinägern och krydda med salt och svartpeppar. Voila! Hur enkelt som helst, men mycket gott. Den är god att äta varm men nästan godare när det har fått dragit till sig lite i några timmar.

Ny skola till hösten

Jag har kommit in på en Grafisk design skola i höst. Det är en yrkes utbildning på två år och det sista halvåret praktiserar man. Jag hoppas att utbildningen är bra och att jag får lära mig mycket nya saker. Det mest positiva med den skolan är att man är där från 8-16 varje dag så att man får rutiner, har engagerade lärare som vill få ut en i arbetslivet, gästlärare som jobbar i den branchen, uppgifter från olika företag som söker sig till skolan och det bästa av allt är att jag har hört från flera stycken att de flesta har fått jobb efteråt. Efter den här skolan kan jag alltså kalla mig Grafisk designer. FETT!

Midsommar

                             (Midsommar 2011)

Don´t do it Eva

Först målade jag figuren i flytande tusch och fixa till färg och text i datorn. Tolka hur ni vill, jag kommer trycka denna figur på väskor bla.

Ålderdomshemmet

Här kommer fortsättningen på min stripserie "Ålderdomshemmet". Om du har missat dom första jag la ut så kan du läsa de HÄR

Jag känner inget

illustration. flytande tusch. 
Jag gjorde denna illustration efter ha diskuterat med många mammor hur det känns under graviditeten och efter. Jag blev först förvånad över alla grejer som jag inte visste eller tänkte på. Det känns som att det får man inte reda på förrän man är gravid och kanske inte ens då. Många drabbas av depression när de är gravida och hälften av dom fortsätter att vara det efter förlossningen. Det är inget som är konstigt med att det blir känslomässiga hormonförändringar, det är ju för sjutton en unge som ska växa i ens kropp. Men jag tycker ända allt sånt där tystas ner hela tiden och då blir det oftast en skam för kvinnor när de känner sig deppiga. Det vi får se i tidningar är Babylycka, när du skaffar barn så försvinner alla dina bekymmer, åh vad lycklig du ska vara. Nu säger jag inte att man inte ska vara lycklig när man har fått ett barn men jag vill bara påminna alla om att det är inte fel att må dåligt heller. GO GO GO alla mammor, ni är starka!